Birgitte Kelle (foto: Wim Koopman)Bij het opGROEI­sym­po­sium, waarin seksuele opvoeding altijd centraal staat, heeft Radio Maria opnames gemaakt van de drie hoofd­lezingen. Wie er niet bij kon zijn, het juist nog eens wil horen of gewoon geïnteresseerd is, kan de opnamen nu afluisteren op de site. Bij het opGROEIsymposium, waarin seksuele opvoeding altijd centraal staat, heeft Radio Maria opnames gemaakt van de drie hoofdlezingen. Wie er niet bij kon zijn, het juist nog eens wil horen of gewoon geïnteresseerd is, kan de opnamen nu afluisteren op de site.

Birgitte Kelle (foto: Wim Koopman)Het inmiddels derde opGROEIsymposium dat op 23 september 2017 plaatsvond in het St. Annagebouw achter de mooie Vituskerk van Hilversum, had als thema  ‘Mijn kind, ik gun je het beste’. De deelnemende ouders, mensen uit het onderwijs en de pastoraal kwamen uit het gehele land en konden genieten van een zomerse en goed verzorgde dag.

Voor de drie hoofdlezingen waren Lambert Hendriks (priester en docent moraaltheologie), Birgitte Kelle (Duits journaliste, publiciste en voorzitter van ‘Frau 2000plus’) en Eppo Bruins (Tweede Kamerlid voor de ChristenUnie) naar Hilversum gekomen. Hun lezingen kunt u nu naluisteren op de site van het opGROEIsymposium.

Vanwege het prachtige weer werd voor de lunch dankbaar gebruikgemaakt van de tuin. Tussen de programmaonderdelen door was er volop keuze aan boeken en ander materiaal dat op de boekentafels van SamuelAdvies, Uitgeverij Betsaida en het Centrum voor Parochiespiritualiteit lag uitgespreid.

In de middag kon men een keuze maken uit een aantal workshops: Birgitte Kelle over haar lezing die inging op de genderideologie, Monica Mertens-Mom over weerbaarheid, Judith van Hoof en Flora Oor over seksuele opvoeding van jonge kinderen, Martijn en Veroniek Christ over de do’s en dont’s van de sociale media en Yvonne Koopman en Monique Dankers over seksuele voorlichting op scholen. De dag werd besloten met een gebedsmoment en een borrel.