Beluister de toespraken van William Newton en Kees van der StaaijZo’n honderd mensen uit het hele land kwamen eind september naar Hilversum voor het (eerste) opGROEI­symposium met als thema ‘seksualiteit als opGAVE’. De dag, met lezingen, workshops en een forum, bleek duidelijk in een behoefte te voorzien. Beluister de toespraken van William Newton en Kees van der StaaijZo’n honderd mensen uit het hele land kwamen eind september naar Hilversum voor het (eerste) opGROEIsymposium met als thema ‘seksualiteit als opGAVE’. De dag, met lezingen, workshops en een forum, bleek duidelijk in een behoefte te voorzien.

Enkele organisaties, zoals het IHGO (Instituut voor huwelijk, gezin en opvoeding), Samuel Advies en de afdeling huwelijk&gezin van Bisdom Roermond hadden zich voor dit symposium sterk gemaakt om katholieke gezinnen en allen die bij de opvoeding betrokken zijn, een positieve inkijk te geven op hoe de Kerk denkt en spreekt over seksualiteit. De levendige lunch en borrel lieten zien dat opvoeders zich zorgen maken en zoeken naar wegen om de seksuele opvoeding vorm te geven.

Radio Maria heeft de hele dag opnamen gemaakt en een deel rechtstreeks uitgezonden. Hier kun je beide lezingen beluisteren:

Prof. William Newton

‘Het plan van God voor de mens’ over de theologie van het lichaam

Kees van der Staaij

‘De maatschappij, de praktijk waarin we kinderen opvoeden’