Ark van NoachDe ‘ark van Noach’, eigenhandig gemaakt door aannemer Johan Huibers, is vandaag aangekomen in Rotterdam. De replica is een van de attracties tijdens de Wereldhavendagen op 7, 8 en 9 september en is tot eind oktober in Rotterdam te bezichtigen. Ark van NoachDe ‘ark van Noach’, eigenhandig gemaakt door aannemer Johan Huibers, is vandaag aangekomen in Rotterdam. De replica is een van de attracties tijdens de Wereldhavendagen op 7, 8 en 9 september en is tot eind oktober in Rotterdam te bezichtigen.

Het 70 meter lange, 9,5 meter brede en 13 meter hoge schip trok de laatste dagen veel bekijks langs de kust. Woensdagochtend voer het eerst onder de Van Brienenoordbrug en de Koningshavenbrug ‘De Hef’, voordat het aan de kade van de Spoorweghaven op de Kop van Zuid aanmeerde.

Het publiek kan de ark vanaf donderdag 30 augustus bezichtigen. Op zondag houdt de dominee van de Rotterdamse Koningskerk een dienst op de ark. De replica is een van de attracties tijdens de Wereldhavendagen op 7, 8 en 9 september en is tot eind oktober in Rotterdam te bezichtigen.

Bijbels ark

De ark is een creatie van de aannemer Johan Huibers uit Broek op Langedijk. Hij begon in 2005 aan de bouw van het schip in de haven van de Noord-Hollandse plaats. De ark van Noach uit de Bijbel diende als voorbeeld. Johan wil met de bouw het bijbelse verhaal overbrengen op een groot publiek.

In de ark is een expositieruimte, waar het verhaal van Noach wordt verteld. Er zijn onder meer nagemaakte dieren en ook een aantal levende beesten, als lammeren, geiten en kippen, aan boord.

In Schagen bezochten sinds 30 april 52.000 mensen de ark. Van het bezoekersgeld wil Huibers een ark bouwen die wellicht net zo groot is als die uit de bijbel, 175 meter lang, 30 meter breed en 13 meter hoog.

Schor

Tijdens zijn reis vanuit Schagen, via Amsterdam en Gouda, richting Rotterdam trok Huibers veel bekijks met zijn door twee sleepboten getrokken ark. “Ik ben inmiddels schor en mijn armen krijg ik niet meer omhoog van de spierpijn door al het zwaaien”, aldus Huibers.

“Ik heb het idee dat ik een of andere wedstrijd heb gewonnen.” In Rotterdam hoopt hij “de mensen te mogen vertellen van God”, zegt hij. “En ik ben uitgenodigd door een aantal kerken uit Rotterdam.” Het is de bedoeling dat de replica eind oktober richting Amsterdam vertrekt, aldus Huibers. Maar daarvoor moeten de vergunningen wel op tijd rond zijn. “Zo niet, dan gaat hij de andere kant op.”  (ANP/KN – foto: Flickr.com)