Natural Cycles app voor natuurlijke geboorteplanningEen Zweedse kern­fysicus heeft een app ontwikkeld om de cyclus van een vrouw te bepalen. De app Natural Cycles heeft meer dan 150.000 gebruikers in 161 landen en is even effectief als de pil. Natural Cycles app voor natuurlijke geboorteplanningEen Zweedse kernfysicus heeft een app ontwikkeld om de cyclus van een vrouw te bepalen. De app Natural Cycles heeft meer dan 150.000 gebruikers in 161 landen en is even effectief als de pil.

In de verschillende app stores staan diverse apps die vergelijkbare functionaliteit beloven. Wat deze app bijzonder maakt is de professionele opzet, de positieve berichten in de (seculiere) media en de ISO 13485 certificering (officiële certificering voor kwaliteitscontrole van medische systemen).

Kosten

Helaas zijn er wel kosten verbonden aan het gebruik van deze app. Een jaarlijkse bijdrage van € 64,80 inclusief een digitale thermometer of een maandelijkse bijdrage van € 8,99 per maand. Het is tevens mogelijk de app één maand gratis te proberen.

Meer informatie

Op de begeleidende website staan de vier speerpunten vermeld van de app:

  • Effectieve contraceptie
  • Geen bijwerkingen
  • Wetenschappelijk onderbouwd en gecertificeerd
  • Leer over het Leven

Katholiek gebruik

Wie de app gebruikt houdt uiteraard de eigen verantwoordelijkheid voor het juist toepassen en ook, wanneer je vanuit katholiek gezichtpunt aan natuurlijke geboorteplanning doet, voor het gewetensvol toepassen. Zo moet het advies in de app om op de dagen dat de vrouw vruchtbaar is een condoom te gebruiken voor hen die geen kinderwens hebben, gelezen worden als "onthouding". Wie juist wel een kinderwens heeft, weet door de app wanneer de vrouw met meest vruchtbaar is.

Meer informatie en download