Ignio App helpt geloof te verdiepenEen nieuwe applicatie voor de iPhone helpt katholieken hun geloof te verdiepen. De app ‘Ignio’ bevat een digitale vlam die groeit en krimpt naarmate de gebruiker meer of minder bidt voor vrienden, de Mis bezoekt of in de Bijbel leest. Een nieuwe applicatie voor de iPhone helpt katholieken hun geloof te verdiepen. De app ‘Ignio’ bevat een digitale vlam die groeit en krimpt naarmate de gebruiker meer of minder bidt voor vrienden, de Mis bezoekt of in de Bijbel leest.

Ignio App helpt geloof te verdiepenDe app stelt mensen in staat “hun geloof te verbinden, te ontsteken en te verenigen door een technologische portal”, zegt ontwikkelaar Andres Ruzo tegenover CNA. Volgens hem helpt Ignio de jongere generatie “een betere verbinding met hun geloof” te krijgen. Terwijl een site als Facebook mensen in staat stelt duizenden virtuele ‘vrienden’ wereldwijd te hebben, willen de Ignio-ontwerpers een ander soort “geestelijke gemeenschap” creëren, die echte verbinding mogelijk maakt door gebed.

Om de virtuele kaars aan te steken en de app te activeren, moet de gebruiker zijn iPhone werkelijk fysiek laten stoten tegen die van iemand anders die het programma heeft. Na de activering worden gebruikers lid van kleine gebedskringen van niet meer dan twaalf mensen. Ze kunnen “inchecken” op het moment dat ze deelnemen aan een religieuze activiteit, waarmee de anderen in de kring op de hoogte blijven van hun bezigheden. Iedere activiteit doet de digitale kaarsvlam met een vooraf ingestelde hoeveelheid groeien.

Ignio – afgeleid van het Latijnse woord voor aansteken – is een project WeDoBelieve, een organisatie van katholieke zakenmensen die evangelisatieactiviteiten financiert. De gratis app is sinds 21 oktober beschikbaar. Tot dusver zijn er ongeveer 5000 gebruikers. Een Android-versie is in ontwikkeling. (KN/CNA)

Info: www.ign.io