Familie Auto's XXLOp de voorpagina van het laatste nummer van ANWB Kampioen van februari 2011 staat 'Familie Auto's XXL'. Daaronder staat nog "leden kiezen hun favoriet". Vervolgens wordt de lezer toch wel teleurgesteld als blijkt dat twee van de vier modellen de titel XXL echt niet verdragen. Familie Auto's XXLOp de voorpagina van het laatste nummer van ANWB Kampioen van februari 2011 staat 'Familie Auto's XXL'. Daaronder staat nog "leden kiezen hun favoriet". Vervolgens wordt de lezer toch wel teleurgesteld als blijkt dat twee van de vier modellen de titel XXL echt niet verdragen.

Twee families hebben hun ervaringen genoteerd met de Peugeot 5008, de Seat Alhambra, de Opel Meriva en de Honda Jazz. Het enige dat deze auto's gemeen lijken te hebben is dat ze iets hoger zijn en ruime ventiel­dopjes hebben.

Conclusie is dat de Peugeot als favoriet, de Seat als groot, de Honda als verrassing en de Opel als teleur­stelling wordt ervaren. Aardig leesvoer, maar voor de vader van een groot gezin die met een dikke porte­monnee in de achter­zak op het punt staat naar de dealer te gaan, zal onze Gezinsautogalerij van begin vorig jaar meer soelaas bieden.