Er is nog een individu met rechten in het spel: het kindEen opiniestuk van publicist en columnist Anton de Wit over de recente controverse rond ivf voor singles is verschenen in De Volkskrant. “Er is nóg een individu met rechten in het spel: het kind.” Een opiniestuk van publicist en columnist Anton de Wit over de recente controverse rond ivf voor singles is verschenen in De Volkskrant. “Er is nóg een individu met rechten in het spel: het kind.”

Op zijn blog (www.antondewit.nl) leidt hij het opinistuk als volgt in:

Er is nog een individu met rechten in het spel: het kind“‘Gaat de kinderwens van een volwassene boven de ouderwens van een kind?’

Het feministische tijdschrift Opzij waste onlangs ivf-klinieken de oren die weigerden singles met een kinderwens te helpen. Prompt werden er Kamervragen gesteld, ook de Volkskrant liet uitgebreid singles aan het woord die zich gediscrimineerd voelden.

In een opinieartikel in de Volkskrant vandaag heb ik een bijdrage aan dit debat willen leveren. Waarom gaat het zo veel over het ‘recht’ van ouders op een kind, en zo weinig over het recht van een kind op ouders?”