Modeontwerpster Helena MachinHelena Machin is een jonge Engelse mode­ont­werp­ster, betrokken bij het Opus Dei, die met belang­rijke klanten in Londen werkt. “Ik wil wat tijd en liefde in de komende generatie steken. Ik wil dat vrouwen hun vrouw zijn tonen met elegante en smaakvolle kleding. ‘Als je als een dame behandeld wilt worden, kleed je dan als een dame.’

Modeontwerpster Helena MachinHelena Machin is een jonge Engelse modeontwerpster, betrokken bij het Opus Dei, die met belangrijke klanten in Londen werkt. “Ik wil wat tijd en liefde in de komende generatie steken. Ik wil dat vrouwen hun vrouw zijn tonen met elegante en smaakvolle kleding. Op deze manier ontplooien ze de door God gekregen talenten”. Recent gaf ze tijdens een workshop uitleg over de verschillende lichaamsvormen en gaf ze tips over de stijl die daar het beste bij past.

Kunstcriticus Amy Mulvenna, 23 jaar, stelt dat Machin vrouwen leert om de eigen vrouwelijkheid en persoonlijkheid te weerspiegelen. “Een aangenaam verschil met de zienswijze van magazines die vrouwen aanmoedigen zichzelf oneerbaar te presenteren”.

Voor Emily Green, studente aan het King’s College in Londen, definieert het werk van Helena de rollen en de verschillen tussen man en vrouw opnieuw. “Vrouwen hebben zich vermannelijkt om zich aan te passen aan de werkvloer. Hierdoor ontstaat verwarring en willen mannen zich, desnoods met geweld, nog meer doen gelden, terwijl vrouwen dat juist niet willen of verwachten”.

“Ik ben gefascineerd door de benadering van design door Helena: iedereen verlangt naar erkenning, maar soms lijkt het erop alsof meisjes bezig zijn met erbij te willen horen, terwijl ze door hun kleding feitelijk minder respect oogsten. Wie onvoldoende respect heeft voor zichzelf, kan niet verwachten dat anderen het zullen tonen”. (KN/OpusDei)