Congres met kardinaal ArinzeVergeet niet regel­matig in de Agenda hier op katholiek­gezin.nl te kijken. Wekelijks worden nieuwe activiteiten toegevoegd. Het aanbod is zeer divers. Zo is er op 8 en 9 november een groot gezinscongres in Brussel met o.a. kardinaal Arinze.  Vergeet niet regelmatig in de Agenda hier op katholiekgezin.nl te kijken. Wekelijks worden nieuwe activiteiten toegevoegd. Het aanbod is zeer divers. Zo is er op 8 en 9 november een groot gezinscongres in Brussel met o.a. kardinaal Arinze.

Huiskerk

Congres met kardinaal ArinzeKardinaal Arinze, voorzitter van de pauselijke congregatie voor de sacramenten en de goddelijke eredienst, zal met zijn bekende humor en duidelijkheid dieper ingaan op het gezin als huiskerk. Jerry Conniker gaat met de kardinaal in gesprek en zal iedereen laten delen in zijn bijzondere inzichten rond het gezin, vanuit een jarenlange ervaring.

Gezinstoewijding

Deze vader van twaalf kinderen heeft in 1975, met zijn vrouw, het 'Apostolate for Family Consecration' (AFC), 'Apostolaat voor Gezinstoewijding' opgericht. Deze organisatie, die ook het congres heeft georganiseerd, heeft tot doel gezinnen een spiritualiteit en vorming aan te bieden die het hen mogelijk maakt hun katholieke identiteit beter en intenser te beleven. Michael O’Rourke (AFC VS) zal een vernieuwend icht werpen op de boodschappen van Maria in Fatima.

Congres

Het congres vindt plaats in de basiliek van Koekelberg (Brussel) op zaterdag 8 en zondag 9 november. De lezingen zijn in het Engels en worden simultaan vertaald naar het Nederlands en het Frans. Op beide dagen is er gelegenheid kardinaal Arinze vragen te stellen. Voor kinderen en tieners is er een afzonderlijk programma en er is opvang voor de kleuters.

Verdere info vindt u op de site van het Apostolaat van Gezinstoewijding