Af en toe lekker niks doenKinderen mogen best een keer iets saai vinden of zich vervelen. Dat prikkelt de fantasie. Lekker niks doen af en toe is juist gezond. Af en toe lekker niks doenKinderen mogen best een keer iets saai vinden of zich vervelen. Dat prikkelt de fantasie. Lekker niks doen af en toe is juist gezond.

Onze kinderen hebben een veel drukker leven dan toen de ouders nog jong waren. Lekker het hele weekend spelen op straat, dat is er niet meer bij. Televisie en DVD  kijken begint al op jonge leeftijd, en daar komen snel de computergames, mobiele telefoon, MSN en email bij. Als je ziet hoeveel clubs, activiteiten, afspraken, muziek en huiswerk ze in hun agenda hebben, dan lijkt die soms net zo vol als die van de ouders.

Te veel prikkels is niet goed voor een kind. Sommigen worden overactief of chagerijnig, of juist passief. De praktische tip is dan ook: af en toe lekker niks doen is heel gezond. Prop de agenda van je kinderen niet te vol. Als ouders hoef je je kinderen niet voortdurend te vermaken. Wees niet bang als ze het even ‘saai’ vinden. Dat prikkelt de fantasie van het kind om zelf iets te verzinnen, in plaats van dat alles hem/haar wordt voorgekauwd.