‘Wie het gezin evangeliseert, evangeliseert de maatschappij’“De evangelisatie van de gezinnen leidt niet enkel tot vitaliseren van de Kerk, maar ook tot een evangeliseren van de samenleving.” Dat zei mgr. Hurkmans  tegenover vertegen­woordigers van een dertigtal katholieke organisaties op het gebied van huwelijk en gezin.
‘Wie het gezin evangeliseert, evangeliseert de maatschappij’“De evangelisatie van de gezinnen leidt niet enkel tot vitaliseren van de Kerk, maar ook tot een evangeliseren van de samenleving.” Dat zei mgr. Hurkmans tegenover vertegenwoordigers van katholieke organisaties op het gebied van huwelijk en gezin.

Vertegenwoordigers van een dertigtal katholieke organisaties op het gebied van huwelijk en gezin waren afgelopen zaterdag voor een tweede keer bijeen met het oog op nadere kennismaking en intensievere samenwerking.

Mgr. Hurkmans, referent van de bisschoppenconferentie voor huwelijk en gezin, sprak zijn waardering uit voor alle activiteiten: “Namens de Nederlandse bisschoppen wil ik u allen danken en bevestigen in waar u mee bezig bent.” In zijn toespraak zei de bisschop verder: “De evangelisatie van de gezinnen leidt niet enkel tot vitaliseren van de Kerk, maar ook tot een evangeliseren van de samenleving.”

Lees het verslag bij Katholiek Nieuwsblad
Overzicht van organsiaties