Lui op de bankDriekwart van de moeders met kinderen in de basisschoolleeftijd beschouwt de vrije woensdagmiddag als heilig. Dat blijkt uit een onderzoek van tijdschrift Groter Groeien onder 430 moeders. Het blad deed onderzoek naar de invulling en het belang van de vrije woensdagmiddag. Driekwart van de moeders met kinderen in de basisschoolleeftijd beschouwt de vrije woensdagmiddag als heilig. Dat blijkt uit een onderzoek van tijdschrift Groter Groeien onder 430 moeders. Het blad deed onderzoek naar de invulling en het belang van de vrije woensdagmiddag.

Lui op de bank Het grootste deel van de ouders geeft aan dat ze die in ere zouden willen houden. Iets minder dan de helft, 42%, is tegen een continurooster op school, waarbij de vrije woensdagmiddag dreigt te vervallen.

Bijna de helft van de moeders is op woensdag druk met taxiën naar diverse clubjes (42%). Als de kinderen geen zin hebben is het motto ‘niet zeuren, gewoon gaan’. Vooral als er al betaald is.

In 25% van de gevallen neemt papa de zorg op woensdag voor zijn rekening. Zo'n 7% van de kinderen gaat op woensdag naar de buitenschoolse opvang, een gastouder of opa en oma. 20% van de moeders ervaart de woensdagmiddag als stressvol en hoe meer kinderen, hoe meer stress. Weinig moeders (7%) gebruiken de vrije woensdag om eens lekker uit te pakken in de keuken, 11% van hen haalt juist liever een patatje of smeert een boterham.

Als mama zelf mag kiezen, ligt ze het liefst op de bank (66%). (KN)