‘Staatscontrole via onderwijs’De Spaanse overheid probeert jongeren via de school te indoctrineren. Dat zegt aartsbisschop Augustin Garcia-Gasco van Valencia. Hij keert zich tegen de ‘burgerschapscursus’ waarmee de overheid “op een feodaal heerser lijkt die zijn onderdanen dicteert hoe zij zich naar haar dunken moeten leven”. ‘Staatscontrole via onderwijs’De Spaanse overheid probeert jongeren via de school te indoctrineren. Dat zegt aartsbisschop Augustin Garcia-Gasco van Valencia. Hij keert zich tegen de ‘burgerschapscursus’ waarmee de overheid “op een feodaal heerser lijkt die zijn onderdanen dicteert hoe zij zich naar haar dunken moeten leven”.

De bisschop twijfelt aan het werkelijke doel van de cursus. “Een cursus die bedoeld is om burgerschap in overeenstemming te brengen met de ideologische uitgangspunten van de regering bestaat niet in een moderne staat en moet dus worden afgewezen.”

Mgr. Garcia-Vasco wijst op de eerste verantwoordelijkheid van de ouders voor de opvoeding van hun kinderen. “Dat kan nooit ondergeschikt worden gemaakt aan de prioriteiten van een regering.” “Regeringen zijn dan wel democratisch gekozen, maar dat betekent niet dat zij rechten hebben over de gewetens van ouders en alle burgers.” (KN/CNA)