‘Kerk niet tegen seksuele voorlichting’De katholieke Kerk is niet tegen seksuele voorlichting op scholen. Dat schrijft L’Osservatore Romano in een commentaar op beweringen in Italiaanse media dat de Kerk voorlichtingslessen zou afwijzen. ‘Kerk niet tegen seksuele voorlichting’De katholieke Kerk is niet tegen seksuele voorlichting op scholen. Dat schrijft L’Osservatore Romano in een commentaar op beweringen in Italiaanse media dat de Kerk voorlichtingslessen zou afwijzen.

Seksuele voorlichting kan echter niet zonder verbinding met ethisch-filosofische, psychologische en geestelijke vorming, aldus het officieuze orgaan van het Vaticaan.

De Kerk is “krachtig voorstandster van een volledige opvoeding over het lichaam, dus ook over de seksuele aspecten ervan”, aldus Lucetta Scaraffia.

Vaak beperkt seksuele voorlichting zich tot een “verzameling technische uiteenzettingen over het gebruik van voorbehoedsmiddelen”. Zonder een psychologisch en moreel kader wordt daarmee een te verengde visie op de mens weergegeven. (KN/KNA)