‘Echtpaar, neem tijd voor gesprekken'Echtparen zouden meer tijd moeten nemen voor langere gesprekken. In een hectische wereld die door individualisme, activisme en verstrooiing wordt gekenmerkt, is een echte dialoog tussen echtelieden nodig. Dit staat in een pauselijke boodschap voor een internationale ontmoeting van katholieke echtparen in Brasilia. ‘Echtpaar, neem tijd voor gesprekken'Echtparen zouden meer tijd moeten nemen voor langere gesprekken. In een hectische wereld die door individualisme, activisme en verstrooiing wordt gekenmerkt, is een echte dialoog tussen echtelieden nodig. Dit staat in een pauselijke boodschap voor een internationale ontmoeting van katholieke echtparen in Brasilia.

Zonder expliciete gesprekscultuur groeien er “misverstanden die vaak in onherstelbare breuken uitmonden". De boodschap vestigt de aandacht op echtparen als getuigen van de "schoonheid van de liefde". Gehuwden moeten "het lachende en zachte aangezicht van de Kerk zijn”.

De bijeenkomst van echtparen is een initiatief van de oorspronkelijk Franse lekenvereniging Equipes Notre-Dame. Die stelt zich de bevordering van het huwelijk als sacrament ten doel. (KN)