‘Computer bedreigt taalvermogen kind’Computers op de basisschool bedreigen het taal- en spraakvermogen van leerlingen. Dat vindt kinderarts Edmond Schoorel, die zaterdag in het Nederlands Dagblad hiervoor waarschuwde.
  Computers op de basisschool bedreigen het taal- en spraakvermogen van leerlingen. Dat vindt kinderarts Edmond Schoorel, die zaterdag in het Nederlands Dagblad hiervoor waarschuwde.

‘Computer bedreigt taalvermogen kind’Hij reageert op het advies van de Onderwijsraad om computers op alle mogelijke manieren bij het onderwijs te betrekken. Volgens de arts moeten kinderen tot 16 jaar op school niet achter de computer zitten. Bepaalde hersenfuncties zouden bij te veel computergebruik niet optimaal ontwikkelen. Dat blijkt volgens Schoorel uit wetenschappelijk onderzoek. “Sommige hersenfuncties moeten in een bepaalde leeftijd worden ontwikkeld, anders is het te laat. Dan loopt het taal- en spraakvermogen ernstige schade op.”

De Onderwijsraad bracht eerder deze maand een advies uit waarin staat dat scholen computers optimaal moeten benutten. Kinderen zouden gedemotiveerd raken wanneer dit niet het geval was.
Een basisschoolleerkracht geeft in de krant aan er niet in te geloven. “De leerkracht was altijd de belangrijkste motiverende factor en dat is nog steeds zo.” (Nu.nl)