Wilkommen in Gottes WeltDe Duitse lutherse Kerk (EKD) geeft de komende maanden 100.000 zogeheten ‘boeken­buidels’ aan ouders van pas­ge­boren kinderen. Het initia­tief draagt het motto ‘Welkom in Gods wereld’, en wordt gesteund door de Duitse presidents­vrouw Bettina Wulff. De Duitse lutherse Kerk (EKD) geeft de komende maanden 100.000 zogeheten ‘boekenbuidels’ aan ouders van pasgeboren kinderen. Het initiatief draagt het motto ‘Welkom in Gods wereld’, en wordt gesteund door de Duitse presidentsvrouw Bettina Wulff.

Wilkommen in Gottes WeltDe boekenbuidels worden via kraamklinieken, kindercrèches en artsenpraktijken verspreid, maakte EKD-voorzitter Nikolaus Schneider maandag bekend. In de buidel bevindt zich een kinderboek, een cd met kinderliedjes en een uitgave met goede raad voor de opvoeding.

Met dit initiatief, dat het motto ‘Welkom in Gods wereld draagt, wil de lutherse Kerk gezinnen “de grote schat van het voorlezen en toehoren, het bidden en zingen met kinderen” opnieuw laten ontdekken. Volgens Schneider zouden de gezinnen er als ritueel dagelijks een vaste plek voor moeten inruimen. “Het vertrouwen in Gods goedheid is een van de grootste geschenken die we kinderen kunnen meegeven”, aldus Schneider.

Het initiatief ging van start in het ziekenhuis Friederikenstift, waar ook een van de kinderen van Bettina Wulff geboren werd. (KN/KNA)