Mars voor het Leven BrusselDe Mars voor het Leven die zondag in Brussel voor de derde keer wordt gehouden, heeft tot tegenacties geleid. De pro-abortuslobby heeft opgeroepen op dezelfde dag een tegenactie te houden. Opvallender is dat de Franse Gemeenschap als overheid de dag ervoor een pro-abortusbetoging organiseert. Mars voor het Leven BrusselDe Mars voor het Leven die zondag in Brussel voor de derde keer wordt gehouden, heeft tot tegenacties. De pro-abortuslobby heeft opgeroepen op dezelfde dag een tegenactie te houden. Opvallender is dat de Franse Gemeenschap als overheid de dag ervoor een pro-abortusbetoging organiseert.

Er blijkt een grote advertentie te zijn geplaatst voor de pro-abortusbetoging op zaterdag 24 maart, waarbij in grote letters wordt gemeld "met steun van de federaite Wallonië-Brussel". Daaronder wordt als organisator ook het 'Instituut voor de gelijkheid van mannen en vrouwen' vermeld; dat is een federale Belgische overheidsinstelling.

De vraagt komt op of de pro-abortusbetoging met opzet op de zaterdag is gepland, precies een dag eerder dan de March for Life, in een poging de media-aandacht voor de mars van zondag te minimaliseren.