Voor mijn gezinWat heb ik vandaag voor mijn gezin gedaan?
Deze vraag staat de komende maand centraal op de site www.katholiekgezin.nl. Wanneer je deze vraag in een drukke winkelstraat stelt aan voorbijgangers, is het antwoord waarschijnlijk “niets bijzonders”. Toch komen er iedere dag in elk gezin tientallen keuzemomenten voor die het verschil kunnen maken.
Voor mijn gezinWat heb ik vandaag voor mijn gezin gedaan?
Deze vraag staat de komende maand centraal op de site www.katholiekgezin.nl
Wanneer je deze vraag in een drukke winkelstraat stelt aan voorbijgangers, is het antwoord waarschijnlijk “niets bijzonders”. Toch komen er iedere dag in elk gezin tientallen keuzemomenten voor die het verschil kunnen maken. Het zijn kleine, alledaagse momenten: een kind dat teveel aandacht vraagt, je partner die het even niet meer trekt, wie vertelt als eerste zijn verhaal na een drukke werkdag, oma wordt gevraagd onverwacht op te komen passen terwijl het niet uitkomt. Wanneer je deze keuzes bewuster maakt, kun je je gezinsleven mooier, beter en leuker maken, voor jezelf en voor de andere gezinsleden.

Site-bezoekers worden uitgenodigd hun antwoord in te sturen op de vraag “Wat heb ik vandaag voor mijn gezin gedaan?”. De antwoorden worden op de site gepubliceerd, als stimulans en aanmoediging om positieve keuzes te maken voor het gezin. Iedere deelnemer krijgt een ‘voormijngezin’ memoblok en onder de inzendingen wordt een prijs verloot. De actie is te vinden op www.voormijngezin.nl

Site informatie

Met duizenden bezoekers per maand is www.katholiekgezin.nl uitgegroeid tot een ontmoetingsplaats voor katholieke gezinnen op het internet. De gezinssite biedt dagelijks nieuws en actualiteiten, praktische tips over huwelijk en opvoeding, een grote verzameling gebeden, een forum waarin je je eigen vragen kunt stellen, een stelling/column waar je op kunt reageren, links naar het netwerk van gezinsorganisaties en een grote hoeveelheid informatie en achtergronden over geloof en gezin. De site is een initiatief van het Instituut voor Huwelijk, Gezin en Opvoeding (IHGO) en Katholiek Nieuwsblad in samenwerking met organisaties in het werkveld.