Rij met je hartAan het begin van het nieuwe schoolseizoen voor de regio Zuid, wijzen leerlingen in Brabant op een bijzondere manier op de jaarlijkse actie ‘De scholen zijn weer begonnen’.
Aan het begin van het nieuwe schoolseizoen voor de regio Zuid, wijzen leerlingen in Brabant op een bijzondere manier op de jaarlijkse actie ‘De scholen zijn weer begonnen’.

Rij met je hartWaar de regio Noord alweer is begonnen en Midden nog een even heeft te gaan, start in het Zuiden op maandag 18 augustus start het schoolseizoen weer. Als vanouds wordt die eerste schoolperiode begeleid met de actie ‘De scholen zijn weer begonnen’. Hiermee worden automobilisten opgeroepen goed op te letten met al die fietsende kinderen op de weg.

In Brabant zijn in het kader van deze Veilig Verkeer Nederland-actie op ruim tweehonderd scholen in de provincie 850 ansichtkaarten verspreid. De kinderen van die scholen verspreiden in de eigen buurt de ansichtkaarten met op de achterzijde hun eigen, geschreven, persoonlijke boodschap voor de buurtbewoners.

Op deze wijze worden enerzijds automobilisten door kinderen uit de eigen buurt geattendeerd op de campagne en opgeroepen tot veilig verkeersgedrag. Anderzijds worden de kinderen zelf ook bewust gemaakt van hun deelname aan het drukke verkeer na de vakantieperiode. Ook kinderen zijn, aldus Veilig Verkeer Nederland, deze dagen nog vol van de vakantie, en letten soms onvoldoende op. (De Gelderlander)