Eduardo VerasteguiEduardo Verastegui, ster van de film Bella, heeft een baby gered van abortus. Dit gebeurde terwijl hij zich voorbereidde op zijn rol in het romantische stuk over een vrouw met een ongewenste zwangerschap. Eduardo Verastegui, ster van de film Bella, heeft een baby gered van abortus. Dit gebeurde terwijl hij zich voorbereidde op zijn rol in het romantische stuk over een vrouw met een ongewenste zwangerschap.

Eduardo Verastegui“Ik was naar een abortuskliniek gegaan omdat ik wilde weten wat vrouwen denken en voelen wanneer zij geconfronteerd worden met een crisiszwangerschap”, vertelde Verastegui tijdens een ‘zwangerschapsbanket’ in Los Angeles. Hij sprak drie kwartier met een stel dat een abortus wilde. Hij bood hen hulp aan en gaf zijn telefoonnummer.

“Enkele maanden later kreeg ik een telefoontje van de man die ik met zijn zwangere vrouw gesproken had bij de kliniek. Hij zei: ‘Hallo Eduardo. Met Javier. Ik heb goed nieuws. Onze zoon is gisteren geboren! Ik wil u bedanken en uw toestemming vragen hem naar u te noemen: Eduardo.’ ”

“Ik heb de telefoon erop gelegd en ik kon niet eens meer praten”, zei Eduardo. “Dit is de meest emotionele gebeurtenis in mijn leven. Het heeft mijn leven veranderd. Het was prachtig. Ik ben naar het ziekenhuis gegaan om ze te spreken en de baby te zien. Een paar weken later stond ik met de kleine Eduardito in mijn handen. Het was prachtig!” (KN/CNA)