Aangifte tegen bioscopen om vertoning SintOuderorganisatie Ouder & Coo heeft tegen vier bioscopen aangifte gedaan wegens de vertoning van de film Sint aan kinderen jonger dan zestien. Ouderorganisatie Ouder & Coo heeft tegen vier bioscopen aangifte gedaan wegens de vertoning van de film Sint aan kinderen jonger dan zestien.

Aangifte tegen bioscopen om vertoning SintDe bioscopen in Hoogeveen, Meppel, Steenwijk en Deventer, die behoren tot de Luxorgroep, hebben volgens de organisatie Ouder & Coo de veelbesproken horrorfilm Sint van Dick Maas welbewust vertoond aan kinderen. De Kijkwijzer beoordeelt Sint als een film voor zestien jaar en ouder.

Volgens directeur Werner van Katwijk van Ouders & Coo heeft de Luxorgroep geadverteerd dat ook kinderen van veertien en vijftien jaar naar Sint mogen, mits ze onder begeleiding zijn van een volwassene.

Van Katwijk vindt dat de bioscopen daarmee de afspraken schenden die de branche zelf heeft gemaakt over naleving van de Kijkwijzer. "Het convenant werkt dus niet." (Nu.nl)