AandachtNet op dagen dat je het echt niet kunt gebruiken, gaat je kind ook nog eens extra de aandacht van jou vragen. Vragen? Hij eist al je aandacht op.

Jij móet iets afmaken achter je pc, maar ondertussen breekt je kind de tent af en staat alles in een mum van tijd op zijn kop. Hellup, de zenuwen gieren door je keel. Dit kan echt nu niet, alsjeblieft!

Herken je dit? Helaas komt dit bij mij heel vaak voor. Door schade en schande heb ik echter gelukkig geleerd dat je op dat moment een time-out moet nemen. Stop maar gewoon met wat je aan het doen bent, want het gaat je niet lukken. Je kind voelt namelijk jouw onrust en reageert daar op. Als je op dat moment even in alle rust de tijd neemt voor je kind, kom je zelf ook tot rust.

Ik doe op dat moment even een schietgebedje: “God, ik leg het in uw Handen!” In de trant van ik moet dit afkrijgen, maar nu vraagt mijn kind even alle aandacht. Wilt U ervoor zorgen dat ik de innerlijke rust mag voelen om alles even los te laten. Ik mag erop vertrouwen dat U mij helpt om dan daarna mijn taak toch te voltooien. En het helpt mij echt altijd. Ook nu net weer bij het typen van dit stukje.