Film - A Beautiful MindAls je deze titel op google ingeeft dan zie je vanzelf wel dat het de titel van een film is. Naar mijn idee verdient ze een recensie op deze website. Eindelijk een film waar huwelijk en liefde overwint, gebaseerd op een waar gebeurd verhaal. Als je deze titel op google ingeeft dan zie je vanzelf wel dat het de titel van een film is. Naar mijn idee verdient ze een recensie op deze website. Eindelijk een film waar huwelijk en liefde overwint, gebaseerd op een waar gebeurd verhaal.

Film - A Beautiful MindIk kreeg de film van een mijn zoons die mij een cadeau moest geven voor Sinterklaas omdat hij mijn lootje getrokken had. En omdat wij samen naar de film Cinderella Man waren geweest, en die film mij uitstekend bevallen was, heeft hij een soortgelijke film met dezelfde hoofdrolspeler uitgezocht.

De film Cinderella Man kan ik ook aanbevelen, voor wat betreft huwelijk en liefde die ook daarin prachtig naar voren komen, hoewel je dat in een boksfilm niet verwacht. De hoofdrolspeler in beide films is overigens Russell Crowe. Ik verwijs voor verdere informatie bijvoorbeeld naar Wikipedia.

Mijn filmbeleving was als volgt

In het begin vond ik de film een tijdje saai en de hoofdpersoon suf. Vervolgens werd het spannend. Omdat de hoofdpersoon, een wiskunde genie, zeer goed codes kon kraken werd hij in een geheime missie betrokken. Vervolgens werd hij opgepakt en in een psychiatrische inrichting behandeld.

Als kijker dacht ik mét hem nog steeds dat hij opgepakt was en behandeld werd omdat de vijand hem zo uit wilde schakelen. Op een gegeven moment komt hij uit die kliniek en heb je in de gaten dat hij waanvoorstellingen heeft voor wat betreft die codes en de geheime missie. Hij ziet personen en situaties die er niet zijn. Schizofrenie. Als hij zijn medicijnen niet meer neemt en zijn vrouw er achter komt dat hij zelfs gevaarlijk kan worden voor haar en haar baby, neemt ze contact op met de psychiater die hem weer wil komen halen.

Hij wil niet mee naar de kliniek. En ook zij besluit dat ze toch samen thuis zullen blijven. En dat ze niet gebruik willen maken van behandelingen, maar van liefde. Zij laat hem zien wat echt is: haar liefde. Was zeer ontroerend! Hij vecht tegen de waanvoorstellingen, door ze af te zweren en vervolgens telkens te negeren. Ook zeer indrukwekkend! Hij gaat weer werken aan de universiteit. En zijn werk is zo baanbrekend dat hij de Nobelprijs wint. In de toespraak bij de prijsuitreiking, prijst hij haar!