Liefde en WaarheidRond de tachtig gehuwden deden afgelopen zaterdag mee tijdens de eerste zaterdag van ‘Liefde & Waarheid’, een huwelijks­ver­diepings­programma van de Gemeenschap Emmanuel. Het thema was ‘Communicatie & Vergeving’. Rond de tachtig gehuwden deden afgelopen zaterdag mee tijdens de eerste zaterdag van ‘Liefde & Waarheid’, een huwelijks­ver­diepings­programma van de Gemeenschap Emmanuel. Het thema was ‘Communicatie & Vergeving’.

Liefde en WaarheidEen klassiek thema, dat echter niet alleen ging over de interactie tussen man en vrouw, maar ook over de communicatie met Hem voor wie ze elkaar trouw hebben beloofd. "Heel inspirerende inleidingen", zei een echtgenote. "Juist doordat je samen dezelfde input krijgt en ruim de gelegenheid krijgt om daar met z'n tweeën over uit te wisselen kom je echt weer dicht bij elkaar". De kinderen hadden een fantastisch indianenprogramma. Voorbeelden waren bijzonder heiligen zoals Juan Diego die Maria gezien heeft in Zuid-Amerika.

Tussen man en vrouw…

Een paar items uit de inleiding over communicatie tussen man en vrouw: waarom loopt 't niet altijd gesmeerd? Een belangrijke reden daarvoor is….omdat we verschillen. Alleen al door je man-zijn of je vrouw-zijn denk, voel en bén je anders. Daar komt bij je dat je allebei uit een anders nest komt en soms zelfs uit een ander land.

Net zoals kinderen liefde spellen als t-i-j-d, is dat ook voor een huwelijk essentieel. Samen een avondje uitgaan of met z'n tweeën een weekendje-weg is wezenlijk. Dat is iets om echt te plannen, want voor je het weet loopt je agenda vol. En ook dan is het de kunst om écht met elkaar in gesprek te gaan. Werkelijk te vertellen wat er in je omgaat en ook helemaal naar de ander te luisteren. Want nee, zelfs na 60 huwelijksjaren kun je elkaars gedachten nog niet 'lezen'…

De Ander

In de tweede inleiding van de dag ging het over het gesprek met de Ander in je huwelijk. Hij heeft ons bij elkaar gebracht en onze kinderen gegeven. Hij is het driedubbel koord dat het huwelijk sterk maakt. Zo'n koord krijg je vrijwel niet kapot. Zelf werken aan je geloofsleven en samen tijd voor gebed nemen is niet eenvoudig in dit drukke leven, maar geeft wel de basis van een sterk huwelijk.

Behalve de inleidingen en tijd met z'n tweeën was er ook een eucharistieviering en tijd voor aanbidding en biechtgelegenheid.

De volgende huwelijkszaterdag is op 7 december en gaat over 'timemanagement en opvoeding'. Ieder echtpaar is van harte welkom op deze dag, ook als men deze eerste niet gevolgd heeft.

Meer informatie

Voor meer info klik hier of mail naar: info@emmanuelnederland.nl