8-10 juni 2012 - GezinsweekendVoor de vijftiende keer alweer organiseert de Stichting Katholieke Gezinsweekenden een spetterend gezinsweekend van 8 t/m 10 juni 2012. Dit jaar met pastoor Michel Hagen en kardinaal Antonelli (pauselijke raad voor het gezin). Het thema van dit weekend is: “Er is meer!” 8-10 juni 2012 - GezinsweekendVoor de vijftiende keer alweer organiseert de Stichting Katholieke Gezinsweekenden een spetterend gezinsweekend van 8 t/m 10 juni 2012. Dit jaar met pastoor Michel Hagen en kardinaal Antonelli (pauselijke raad voor het gezin). Het thema van dit weekend is: “Er is meer!”

Pastoor Michel Hagen

De gastspreker dit weekend is pastoor Michel Hagen uit Wassenaar. Hij leidt ons dit weekend door het thema.

kardinaal Ennio Antonelli

Er is meer!

Geloven is méér dan 1 uur per week naar de Kerk. Christen-zijn is méér dan volgeling zijn van ’n bijzonder mens. Katholiek zijn houdt méér in dan ‘je houden aan regels’. ´Voor de Kerk´ trouwen heeft ´n meerwaarde boven een juridisch samenlevingscontract. Bekende kreten, maar soms is het moeilijk om die diepere laag te verwoorden voor jezelf en voor anderen.

In deze tijd word je steeds vaker bevraagd op de diepere lagen van jouw geloof. Jouw buren hebben wellicht vragen, collega´s of sportvrienden snappen het niet, jouw kinderen komen met alternatieven en wellicht heb je zelfs soms ook je vragen naar het ´meer´ van je geloof.

Speciale gast is kardinaal Ennio Antonelli uit Italië. Deze kardinaal is de president van de Pauselijke raad voor het gezin. Mgr. Antonelli spreekt ons in een speciaal voor ons gemaakte video opname uit Rome toe.

Maar er is meer te doen het weekend. Aan de hand van drie workshops gaan we opzoek naar het meer in de relatie (Marriage Course door Bert en Gaby Buirma) de kunst (Geert Hüsstege met iconen) en de media (Mariska Orban).

Kinderprogramma

Voor de kinderen, tieners en jongeren wordt ook dit jaar door enthousiaste vrijwilligers een goed programma aan de hand van het thema gebracht. Ook zij gaan op zoek naar het “meer” in het geloof. Hiervoor hebben we de broeders van St. Jan en de Blauwe zusters uitgenodigd en worden er workshops gegeven door Marije van der Knaap, Kerk in Nood en Pascal Beukers. Er is ook voor diverse groepen dans (Dansgroep United), muzikaal entertainment en veel ontspanning. Zo worden er bijvoorbeeld op de zaterdagmiddag diverse spelactiviteiten georganiseerd.

Het weekend kost € 175,= per gezin. Mocht dit bedrag een probleem zijn dan mag het niet zo zijn dat je daardoor niet komt! Bel dan even naar 0224-212765 (Peter Groot) en dan komen we er altijd uit.

Stichting Katholieke Gezinsweekenden

Het weekend wordt georganiseerd door de Stichting Katholieke Gezinsweekenden. Deze stichting ontvangt geen subsidie. De gemiddelde kosten per gezin zijn ruim € 300,00; mochten jullie meer kunnen/willen betalen dan € 175,00 dan mag dat altijd. Misschien weten jullie nog sponsors, we houden ons aanbevolen!