70 jaar getrouwdHet echtpaar Marcellus Ruder en Marcella Rohr is afgelopen zaterdag samen met andere echtparen in het zonnetje gezet tijdens de ‘Dag ter viering van het Huwelijk’ in de Amerikaanse staat Kansas. In oktober viert het paar dat zij 70 jaar getrouwd zijn. 70 jaar getrouwdHet echtpaar Marcellus Ruder en Marcella Rohr is afgelopen zaterdag samen met andere echtparen in het zonnetje gezet tijdens een ‘Dag ter viering van het Huwelijk’ in de Amerikaanse staat Kansas. In oktober viert het paar dat zij 70 jaar getrouwd zijn.

Mgr. Paul Coakley, bisschop van het bisdom Salina in de Amerikaanse staat Kansas, en tevens hun bisschop, was op deze ‘Dag ter viering van het Huwelijk’ hoofdcelebrant. Tijdens de H. Mis zei hij in zijn homilie dat de aanwezige koppels veel geleerd hadden tijdens hun “reis van liefde”.

“Waarschijnlijk droegen jullie een geheim in jullie hart op de dag dat jullie trouwden – het geheim dat jullie huwelijk anders zou zijn, dat alle tijden, ook de slechte, jullie zouden verrijken. Om liefde te verdiepen moeten we ons juist in die moeilijke tijden opnieuw aan elkaar toewijden. In die tijden ontdekken we de ware betekenis van liefde. Het is een besluit, niet een gevoel”, sprak bisschop Coakley. (KN/CNA)

Lees dit bericht volledig bij Katholiek Nieuwsblad