HH. Joachim en AnnaPaus Franciscus heeft een bood­schap gestuurd bij gele­gen­heid van de zes­tiende Groot­ouder­dag in Spanje op zondag 26 juli, het feest van de Heiligen Joachim en Anna, ouders van de Maagd Maria, en dus de grootouders van Jezus.

HH. Joachim en AnnaPaus Franciscus heeft een boodschap gestuurd bij gelegenheid van de zestiende Grootouderdag in Spanje op zondag 26 juli, het feest van de Heiligen Joachim en Anna, ouders van de Maagd Maria, en dus de grootouders van Jezus. Hij onderstreept in de boodschap de grote rol die grootouders spelen in het geloofsleven.

De paus nodigt de ouderen uit hun geloof in de nabijheid van de Heer te bevestigen, “Hij die hen in geen enkele situatie verlaat”, in het bewustzijn dat zij nog steeds “met de invloed van hun wijze woorden en liefdevolle gebaren” kunnen bijdragen aan het leven en de groei van hun eigen gezinnen “op een niveau die diepmenselijk, spiritueel en religieus is”. Paus Franciscus stuurde de boodschap via de pauselijke nuntius aan het land.

Paus Franciscus bedankte ook de mensen die zorgen voor de ouderen. Hij zei hun dat ze voldoening mogen vinden in het feit dat ze, door de liefdevolle zorg voor de ouderen, werken voor het algemeen welzijn van de samenleving.