Wereldjongerendagen KrakauEind deze maand wor­den er twee mil­joen jonge­ren uit de hele wereld ver­wacht voor de Wereld­jonge­ren­dagen in Krakau (Po­len). Vanuit Neder­land reizen 900 jon­geren af en vanuit België trekken 1500 jon­geren rich­ting de WJD. Eind deze maand worden er twee miljoen jongeren uit de hele wereld verwacht voor de Wereld­jongeren­dagen in Krakau (Polen). Vanuit Nederland reizen 900 jongeren af en vanuit België trekken 1500 jongeren richting de WJD.

De organisatoren van de Wereld­jongeren­dagen (WJD) in Krakau verwachten tussen 25 juli tot 1 augustus 2016 zo’n 2 miljoen jongeren uit de hele wereld om samen het katholieke geloof te vieren.

Wereldjongerendagen Krakau‘Zalig de barmhartigen want zij zullen barmhartigheid ondervinden’ is het thema van dit massa-evenement. Dit thema komt terug in klein- en grootschalige culturele festivals, vieringen en theatervoorstellingen. Traditionele hoogtepunten zijn de verwelkoming van de paus op donderdag, op zaterdag de grote avondwake onder de sterrenhemel en op zondag een indrukwekkende slotviering.

Vanuit Nederland gaan 900 jongeren mee en 1500 jongeren uit België. De meerderheid daarvan registreerde via de bewegingen en de jeugddiensten van de Franstalige of de Nederlandstalige bisdommen. Een aantal jongeren heeft zich ingeschreven via gemeenschappen en er zijn ook altijd nog diverse individuele initiatieven. Jongeren in België kunnen zich nog steeds aanmelden. Er zijn nog enkele plaatsen vrij.

Volgens Dominika Szulc, directeur van de Poolse Dienst voor Toerisme in Brussel, mogen de  jongeren een bijzonder hartelijk onthaal en een kennismaking met de Poolse tradities verwachten.