Zonnewende, MoergestelOp zondag 20 mei 2012 houdt Stichting SOKA weer een gezinsdag. Dit jaar is het thema ‘De 7 eigenschappen van effectieve gezinnen’ met medewerking van de organisatie FranklinCovey Nederland. Het vindt plaats op het idyllische Zonnewende in Moergestel. Op zondag 20 mei 2012 houdt Stichting SOKA weer een gezinsdag. Dit jaar is het thema ‘De 7 eigenschappen van effectieve gezinnen’ met medewerking van de organisatie FranklinCovey Nederland. Het vindt plaats op het idyllische Zonnewende in Moergestel.

De 7 eigenschappen van effectieve gezinnen (S. Covey)

Zonnewende, MoergestelElke gezinssituatie is uniek, maar in veel opzichten is elk gezin ook gelijk, want iedereen heeft te maken met problemen van allerlei aard die voor anderen heel herkenbaar zijn: de opvoeding van de kinderen, tijdgebrek, onderling begrip, economische problemen, balans vinden tussen werk en gezin. Waar ligt onze prioriteit? Als we het gezin als de hoeksteen van de samenleving beschouwen en het onze grootste levensvervulling is, dan ligt de belangrijkste taak in ons leven thuis. Hoe belangrijk onze verplichtingen, ons werk e.d. ook zijn, op de eerste plaats zijn we mens en juist in het menselijk contact met echtgenoot / echtgenote, kinderen en vrienden liggen de belangrijkste investeringen die wij ooit zullen doen.

Stephen R. Covey

Stephen R. Covey, directeur van het Covey Leadership Center in Utah, heeft met De zeven eigenschappen van effectief leiderschap een miljoenenpubliek bereikt. Hij leert managers de kwaliteit van hun persoonlijk leven, van hun producten, diensten en organisaties te verbeteren, met een open oog voor zaken als rechtvaardigheid, integriteit, menselijke waardigheid, dienstbaarheid en kwaliteit. Hij laat hij zien hoe deze principes ook kunnen worden gebruikt om een stabiel, liefdevol gezin op te bouwen. Het is immers duidelijk dat een gezin niet zomaar vanzelf hecht en stabiel wordt, maar dat daarvoor de energie, talenten, wilskracht, visie en toewijding van alle gezinsleden nodig zijn. In De zeven eigenschappen van effectieve gezinnen reikt hij ideeën aan om in onze turbulente en vaak gezinsonvriendelijke wereld ons gezin op de eerste plaats te stellen.

FranklinCovey Nederland

FranklinCovey Nederland is de Nederlandse vertegenwoordiging van de wereldwijde training- en adviesorganisatie van Stephen R. Covey. Ivo Wijnhamer is Senior trainer FranklinCovey en heeft meer dan tien jaar trainerservaring in bedrijven en instellingen om de kwaliteiten van mensen te verbeteren in hun functioneren in de werkomgeving en in het gezin. Op deze dag voor het gezin zal hij ons praktisch advies geven voor het oplossen van veel voorkomende gezinsdilemma's, zoals tijd maken voor elkaar, ruzies uitpraten, beschadigde relaties herstellen en negatieve stemmingen ombuigen. Met woorden van S. Covey: ons succes is niet afhankelijk van wat er in de samenleving gebeurt, maar wat er in ons eigen huis gebeurt.

Programma

11.45 uur koffie
12.00 uur inleiding door Ivo Wijnhamer
13.30 uur geheel verzorgde lunch
14.30 uur workshop I en II
15.30 uur afsluiting van de dag

Aanmelding

U kunt zich aanmelden bij de familie Pouw, of een e-mail sturen naar gezin@soka.nl
In verband met de verzorging van de lunch stellen we een tijdige reactie zeer op prijs.
Voor de organisatie van het kinderprogramma ontvangen we graag de naam en de leeftijd van de kinderen.

Plaats

Conferentieoord Zonnewende
Tilburgseweg 54, 5066 BV Moergestel
Tel. 013 5132630
www.soka.nl

Kosten

Volw: € 20 p.p.
Kinderen t/m 3 jr € 5
Kinderen 4 jr en ouder € 7,50
Max. bedrag per gezin € 60

Betaling

Bij voorkeur via Postbank 5157514 t.n.v Stichting SOKA, Amsterdam. Betaling kan echter ook ter plaatse.

Contactpersonen

Pieter en Rita Pouw-Bahlmann
Juliana van Stolberglaan 31
1412 BE Naarden
Tel. 035 6946350

Stichting SOKA

(sociaal-culturele en kunstactiviteiten) biedt de gelegenheid zich op maatschappelijk en cultureel gebied te ontplooien.
SOKA organiseert diverse activiteiten die het accent leggen op geestelijke verrijking en kennisoverdracht.
Alle activiteiten worden zonder winstoogmerk georganiseerd.
Meer informatie vindt u op de website: www.soka.nl