De DuggarsDe populaire Reality-TV show ‘19 kids and counting’ op de Amerikaanse TV-zender TLC ligt onder vuur. In september is een petitie gestart op Change.org waarbij druk wordt uitgeoefend op TLC om de show te annuleren, maar een tegenpetitie heeft in drie dagen tijd meer stemmen verzameld. De populaire Reality-TV show ‘19 kids and counting’ op de Amerikaanse TV-zender TLC ligt onder vuur. In september is een petitie gestart op Change.org waarbij druk wordt uitgeoefend op TLC om de show te annuleren, maar een tegenpetitie heeft in drie dagen tijd meer stemmen verzameld.

De DuggarsDe show gaat over het dagelijks leven van het gezin Duggar met hun 19 kinderen, waarbij gezinsuitbreiding niet wordt uitgesloten (…and counting). Het christelijke gezin houdt vast aan traditionele gezinswaarden.

De aanleiding van de petitie om de show te annuleren is dat Michelle Duggar, moeder van het gezin, bewoners van haar stad heeft gewezen op een volgens haar foute gemeentelijke verordening. Deze verordening maakt het mensen, die biologisch gezien man zijn maar zeggen dat ze zich vrouw voelen, mogelijk gebruik te maken van toiletten, kleedkamers, douches en andere faciliteiten die alleen voor vrouwen bestemd zijn. “We mogen nooit de voorkeur van een volwassene boven de veiligheid en onschuld van onze kinderen plaatsen”, aldus Michelle Duggar.

In september is een petitie opgezet op Change.org waarin tv-kanaal TLC wordt opgeroepen de show van de familie Duggar te annuleren. Deze petitie heeft de laatste weken behoorlijk wat ondertekenaars gewonnen doordat grote media als The Huffington Post, E! en The Washington Post er aandacht aan hebben besteed.

Drie dagen geleden werd een tegenpetitie gestart door Lifesitenews.com waarin TLC wordt gevraagd de petitie voor annulering van de show te negeren. Deze petitie heeft in slechts drie dagen tijd en zonder veel media-aandacht meer ondertekenaars verzameld.

Eerder kwam de show Duck Dynasty van het gezin Robertson onder vuur te liggen vanwege krasse uitspraken die werden gedaan over de heikele punten van homoseksualiteit en ‘homohuwelijk’. Het heeft er alle schijn van dat een haatcampagne wordt gevoerd tegen alles wat de LGBT-lobby onwelgevallig is.

TLC staat voor The Learning Channel.