Eén van ons - Nederland noteert handtekening nummer 19.500Op dinsdag 4 juni 2013 is de 19.500ste Nederlandse steunbetuiging geregistreerd voor het Europees burgerinitiatief Eén van ons. Hiermee behoort Nederland bij zeven landen die het minimum aantal steunbetuigingen hebben ingezameld. Op dinsdag 4 juni 2013 is de 19.500ste Nederlandse steunbetuiging geregistreerd voor het Europees burgerinitiatief Eén van ons. Hiermee behoort Nederland bij zeven landen die het minimum aantal steunbetuigingen hebben ingezameld.

Dit meldt de nationaal coördinator, die tevens de volgende doelstelling – de inzameling van 40.000 Nederlandse handtekeningen – aankondigt, om bij te dragen aan de inzameling van in totaal één miljoen steunbetuigingen in de EU, vóór 1 november 2013.

Het Europees burgerinitiatief vraagt om juridische bescherming van het menselijk leven en de waardigheid daarvan in de EU vanaf de bevruchting.

Eén van ons is een van de eerste geregistreerde burgerinitiatieven in de Europese Unie. Het doel van het initiatief is in Europa de bescherming te bevorderen van het menselijk leven vanaf de conceptie – binnen de mogelijkheden van de bevoegdheden van de EU. Het burgerinitiatief Eén van ons vraagt de Europese Commissie de menselijke waardigheid vanaf de bevruchting te respecteren en een einde te maken aan de financiering van activiteiten waarbij menselijke embryo's worden vernietigd.

Eén van ons - Nederland noteert handtekening nummer 19.500Mevrouw Laura Temmink ontvangt felicitaties en een geschenk uit handen van Abwin Luteijn als 19.500ste ondertekenaar van het Europees burgerinitiatief Eén van ons.

Begunstigers van het initiatief zijn lid van een burgercomité, samengesteld uit burgers van Frankrijk, Italië, Duitsland, Spanje, Verenigd Koninkrijk, Hongarije en Polen, met steun van persoonlijkheden en organisaties binnen de lidstaten van de EU.

Het burgerinitiatief wordt in Nederland ondersteund door diverse politieke partijen en maatschappelijke organisaties.