Gezinsweekend 2014Flinke regen­buien en soms een rake onweers­klap mochten de pret niet drukken – het 17e gezins­weekend van de Stichting Katholieke Gezins­weekenden is weer geslaagd! Deel­nemers kunnen terug­kijken op een mooie ervaring! Flinke regenbuien en soms een rake onweers­klap mochten de pret niet drukken – het 17e gezins­weekend van de Stichting Katholieke Gezins­weekenden is weer geslaagd! Deelnemers kunnen terugkijken op een mooie ervaring!

Met name de toespraak van Tim Guénard aan de ouders en de oudste groep jongeren heeft diepe indruk achter­ge­laten. Het aan­grijpende verhaal van zijn jeugd, zijn criminele verleden en zijn bekering heeft de deel­nemers geraakt! Het geeft aan hoe belangrijk een liefdevol thuis is – laat dat nou net het thema zijn: Liefde begint thuis.

Gezinsweekend 2014Op zaterdag kwam Brechje Loenen haar nieuwe boek Van huis uit presenteren. Brechje schrijft regelmatig een column in Katholiek Nieuwsblad (en op deze site) over alledaagse dingen in een katholiek gezin. De hele familie Loenen was erbij en François Vluggen, directeur van Katholiek Nieuwsblad overhandigde alle moeders -een dag te vroeg, maar dat werd door de vingers gezien- een exemplaar uit.

Er gebeurt natuurlijk nog veel meer tijdens zo'n weekend, maar we beperken ons tot het noemen van het schilderen van een familie­wapen (met uitleg van gebruikte symbolen, kleuren en betekenissen voor het gezin), de lezing door de zusters van Moeder Teresa en de bezielende leiding en toespraken van pastoor René Wilmink.

 

Volgende weekend

Houdt het volgende weekend vrij in de agenda: vrijdag 29 t/m zondag 31 mei 2015, weer in Bezinningscentrum Emmaus te Helvoirt.