DefundPPIn de Verenigde Staten is zaterdag op honderden plaatsen gede­mon­streerd bij vesti­gingen van Planned Parenthood. De demon­stranten eisten een einde aan de fede­rale sub­si­dies voor de grootste abortus­aan­bieder van de VS. DefundPPIn de Verenigde Staten is zaterdag op honderden plaatsen gedemonstreerd bij vestigingen van Planned Parenthood. De demonstranten eisten een einde aan de federale subsidies voor de grootste abortusaanbieder van de VS.

De demonstraties volgen op de serie undercoverfilmpjes over Planned Parenthood waarin medewerkers tot in detail het programma voor donatie van weefsel van geaborteerde foetussen bespreken.

Onderzoeken naar Planned Parenthood

Er lopen inmiddels verschillende onderzoeken naar de vraag of Planned Parenthood daarmee de wet overtreedt. Ten minste vier Amerikaanse staten hebben aangekondigd het mes te zetten in subsidies voor de organisatie.

240 demonstraties, 58.000 deelnemers

De groep Pro-Life Action League uit Chicago had opgeroepen tot een landelijke dag van protest. Volgens directeur Eric Scheidler werd daar in 240 van de 342 steden met een kliniek gehoor aan gegeven en namen in totaal meer dan 58.000 mensen deel.

(Katholiek Nieuwsblad)