Ons Dagelijks Brood - Gezinsboeken
 
Gezin
Als je er alleen voor staat
Als je er alleen voor staat Afdrukken E-mail
Alleenstaande ouderHet gezin als hoeksteen van de samenleving is een waardevol ideaal, de realiteit is dat gebroken gezinnen eerder regel zijn dan uitzondering. Het overlijden van een partner wordt door nabestaanden anders ervaren dan de breuk door echtscheiding. Ook de problemen zijn anders, vooral als het om de kinderen gaat. In beide gevallen blijft een van beide ouders alleen achter, en moet verder met de opvoeding en de zorg voor de kinderen.
Lees meer...
 
Alleen voor de opvoeding staan Afdrukken E-mail
Alleen voor de opvoeding staanWanneer iemand er alleen voor staat, ga je aspecten van de opvoeding die meer bij de andere partner lagen, overnemen. En ook de mensen uit de omgeving, het schoolmilieu, de buurt voeden mee op.  In eenoudergezinnen kan ook een heel bijzonder warme sfeer ontstaan tussen de ouder die overblijft en het kind.
Lees meer...
 
De kracht van het geloof Afdrukken E-mail
De kracht van het geloofAls men echt gelooft, is ook een één-ouder situatie niet zonder betekenis en zin. Bijvoorbeeld het overlijden van een echtgenoot, hoe diep het leed ook kan zijn, heeft perspectief. Je kunt in ieder geval zeggen: “Hij waakt over ons vanuit de hemel.” Ook als een huwelijk is verbroken laat Christus ons niet alleen.
Lees meer...
 

Facebook fanpage

Ontwerp en implementatie door iMoose Een website van IHGO en Katholiek Nieuwsbladinfo@katholiekgezin.nl
Deze website maakt gebruik van • Joomla Open Source CMSJoomlaShack Simplicity templateVirtueMart webwinkel
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates by Compass Design