Ons Dagelijks Brood - Gezinsboeken
 
Netwerk
Geloofsvorming kinderen en tieners
Catechese Goede Herder Afdrukken E-mail
Catechese Goede HerderDeze methode is vanaf 1954 ontwikkeld en bestaat inmiddels in 38 landen. Momenteel wordt de catechese op twee plaatsen in Nederland gegeven. De methode is sterk belevend en liturgisch en al geschikt vanaf 3 jaar.

www.catechesegoedeherder.nl
 
Lisaendaan.nl Afdrukken E-mail
Nieuwe kinderwebsite Bisdom ’s-Hertogenboschwww.lisaendaan.nl is een nieuwe website van Bisdom ’s-Hertogenbosch voor de leeftijds­groepen 4 tot 6 en 7 tot 12.
De website wil een laag­drempelige kennismaking met en/of verdieping in het katholieke geloof aanbieden aan kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar. Door middel van spellen, verhalen en ervaringen van (fictieve) leeftijdsgenoten komen de kinderen spelenderwijs meer te weten over 'wat er in de kerk gebeurt'. Ook wil deze website informatie geven over activiteiten die voor deze leeftijdsgroep georganiseerd worden.

www.lisaendaan.nl
 
Carolushuis Afdrukken E-mail
De webwinkel van het bisdom Roermond bevat veel goed materiaal voor kinderkatechese, communie- en vormselvoorbereiding en boeken rond doopsel en geloofsvorming voor kinderen, tieners en jongeren. Alle materialen kunnen on-line besteld worden.

www.carolushuis.nl
 
Katholieke Bijbelstichting Afdrukken E-mail
Op de site van het Katholieke Bijbelstichting kunnen niet alleen bijbels worden besteld, maar ook leuke gebedskaarten voor de eerste communie of albums ter herinnering aan het doopsel.

Er is een webwinkel waar de materialen besteld kunnen worden.

www.bijbel.net/kbs
 
Steen in de vijver Afdrukken E-mail
Deze eerste nederlandstalige interactieve catechesesite is een project van het bisdom Haarlem, bedoeld voor kinderen en jongeren van vier tot achttien jaar. De site bevat een schat aan informatie en praktische suggesties. Catechesegevers, ouders, jongeren en kinderen vinden hier ieder voor eigen gebruik informatiebronnen, leermaterialen en tips.

www.steenindevijver.nl/dindex.php
 
Kinder- en Jeugdwerk Samuel Afdrukken E-mail

Stichting SamuelSamuel wil dienstbaar zijn in de Rooms Katholieke kerk aan iedereen die de jeugd een warm hart toedraagt, om hen te ondersteunen en te inspireren bij de begeleiding van kinderen, tieners en jongeren in hun groei naar gelovig mens-zijn. De site bevat een activiteitenoverzicht en een groot boeken/CD/film assortiment.

link: www.stichtingsamuel.nl
e-mail: Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
No Apologies Afdrukken E-mail

No Apologies is een programma dat jongeren tussen de 12 en 18 jaar wil helpen om te 'kiezen voor een gezonde levensstijl', waarbij het accent ligt op onthouding van voorechtelijke seks en het gebruik van drugs en alcohol. Ze leren 'nee' zeggen en groepsdruk te weerstaan. Er wordt getoond wat de invloed is van media als MTV en jongerentijdschriften - waar alles kan en mag. No Apologies is van origine een Amerikaans programma dat vertaald en bewerkt is door Focus on the Family/Stichting Chris in Nederland. Het bisdom Roermond verzorgt activiteiten voor tieners rond dit programma.

link: www.noapologies.nl
e-mail: Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
TeenerTime Afdrukken E-mail
TeenerTime NL is een eigentijdse, onafhankelijke, creatieve en katholieke beweging voor tieners van zo'n 12 tot 16 jaar.

Link: www.teenertime.nl
 
Athanasius Afdrukken E-mail
Voor kinderkatechese materiaal van eerste communie tot vormsel, inclusief de Hartstocht kinderkatechese voor de leeftijd van 8 tot 11 jaar.

www.athanasius.nl
 
Cat Kids Afdrukken E-mail
Een catechese website voor kinderen. Deze website wil hen op speelse wijze in aanraking brengen met verhalen uit de Bijbel, de sacramenten en het geloofsleven in het algemeen. Catkids is een initiatief van de Rooms-katholieke multimedia organisatie Rorate. Rorate is een Nederlands-Vlaams initiatief.

www.rorate.com/catkids/scripts
 
Geloven thuis Afdrukken E-mail
De website van ‘geloven thuis’ is gebouwd rond het project van de twee geloofskoffertjes ‘Beginnen maar’ en ‘Ga je mee’ met leuk en eigentijds materiaal voor de geloofsvorming van kinderen, vanuit de katholieke Bijbelstichting, het aartsbisdom Utrecht en het Centrum voor Parochiespiritualiteit (CPS). Iedere maand staan er nieuwe tips en ideeën op deze site voor een kijktafel, versjes en voorleesverhalen, prentenboeken, bidden en achtergrondinformatie rond een thema en de kerkelijke feesten in die maand.

www.geloventhuis.nl
 
Colomba ~ kinderkerk zondagskrant Afdrukken E-mail
De website van verzendhuis Colomba bevat een grote selectie aan boeken en materiaal voor geloofsvorming en katechese voor kinderen. Ook is er een wekelijkse kinderkerk zondagskrant: bij elk zondagsevangelie kleurplaten, een inleidend woordje, voorleesverhaal, puzzels, heiligenverhalen en een kort gebed. ‘Samen de zondag vieren’ is een wekelijkse kinderkerk krant van 4 bladzijden A5, uitgevoerd in tweekleurendruk.

www.colomba.nl
 
Wa@rom Jezus? Afdrukken E-mail
Een site voor ouders en jongeren om de kern van het geloof te verkennen.

link: www.waaromjezus-rk.nl
 

Facebook fanpage

Ontwerp en implementatie door iMoose Een website van IHGO en Katholiek Nieuwsbladinfo@katholiekgezin.nl
Deze website maakt gebruik van • Joomla Open Source CMSJoomlaShack Simplicity templateVirtueMart webwinkel
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates by Compass Design