Ons Dagelijks Brood - Gezinsboeken
 
Family Bookshop
Opvoeding
Voorbereiding op de pubertijd
Voorbereiding op de pubertijdIn dit boek richt opvoedingsadviseur James B. Stenson zijn aandacht op leerlingen die binnenkort naar het vervolgonderwijs gaan en op de meest lastige vragen, die zij hun ouders stellen; Waarom vertrouwen jullie me niet? Waarom bepalen jullie wat ik draag? Waarom corrigeren jullie mij altijd?
Lees meer...
 
Het risico van de opvoeding
Het risico van de opvoedingDe stichter van Comunione e Liberazione, Luigi Giussani, schreef een basisboek over opvoeding, dat pas in het Nederlands verschenen is. Kardinaal Scola, de nieuwe aartsbisschop van Milaan, noemde Giussani de Don Bosco van de twintigste eeuw. Peeters vindt dat een goede vergelijking. “Don Bosco is de grootste opvoeder geweest van de negentiende eeuw. Hij zag een bepaalde nood, namelijk de arbeiderskinderen om wie niemand zich bekommerde.
Lees meer...
 
God houdt van kinderen
Met fietskaart en kompasKort voor zijn benoeming tot hulpbisschop schreef pastoor Mutsaerts uit Heeze het kinderboek God houdt van kinderen, waarbij hij zich liet inspireren door verhalen van schoolkinderen, misdienaars en voetballertjes uit zijn dorp.
Lees meer...
 
Tijd en ruimte nemen voor...
Kathecheseproject Tijd en ruimte nemen voor...Deze leuke uitgave helpt jou en je kind in de eerste zeven levensjaren om samen spelenderwijs te oefenen in het katholieke geloof. De ervaring leert dat de houding en de achtergrond van de ouders een grote invloed hebben op de levensbeschouwelijke en katholieke ontwikkeling van kinderen in de eerste levensjaren. De uitgave heet ‘tijd en ruimte nemen voor’ omdat je op verschillende momenten en op diverse plekken tijd en ruimte (moet) nemen voor je kind...
Lees meer...
 
Ieder kind een eigen aanpak

Ieder kind een eigen aanpakGeen enkel kind is een kopie van zijn vader of moeder. En kinderen uit hetzelfde gezin zijn allemaal verschillend. De erfelijkheid gaat wonderlijke wegen. Een fout die ouders maken, is dat hun kinderen in een bepaalde vorm willen persen. Maar dat lukt nooit. Het gevolg is: ongelukigge kinderen, ongelukkige ouders. Het is voor de ouders een kunst om te ontdekken hoe hun kinderen “In elkaar zitten” en hun opvoeding daaraan aan te passen. Dat betekent voor ieder kind een eigen aanpak.

Lees meer...
 
We hebben allemaal wat
We hebben allemaal wat“Ach we hebben allemaal wat” Het klinkt vaak negatief. Maar draai het eens om en bekijk het als een compliment. We hebben allemaal iets van onszelf toe te voegen. Zeker als het gaat om opvoeden, om een opbouwend gezinsleven. Bert Reinds weet met praktische voorbeelden en heldere oneiners een nieuwe boost te geven aan de moderne opvoeding.
Lees meer...
 
God houdt van je!
God houdt van je Houdt God echt van mij? Hoeveel houdt Hij dan van me? Kinderen stellen diepe over de liefde van God. Dit boek helpt om met voorbeelden uit de natuur te laten zien hoe groot, hoe breed, hoe diep en hoe veelomvattend Gods liefde is voor elk mens, elk kind.
Lees meer...
 
Geloven begint thuis
Geloven begint thuisGeloofsopvoeding wordt vaak uitbesteed aan kerken, maar uit onderzoek blijkt dat ouders de meeste invloed hebben op het geloofsleven van kinderen. Wat betekent dat voor de geloofsopvoeding van kinderen? Hoe kunnen ouders in de hectiek van alledag hun kinderen tot God leiden?
Lees meer...
 
Woorden die kinderen moeten horen
Woorden die kinderen moeten horenWoorden zijn belangrijk. Ze kunnen je opbouwen, maar ze kunnen je ook afbreken en kapotmaken. Ze kunnen je de weg naar God wijzen, maar ze kunnen ook barrières opwerpen. Kinderen zijn hiervoor extra gevoelig. Wat je tegen hen of in hun nabijheid zegt, heeft grote invloed op hun verdere leven. David Staal geeft ons zeven woorden die kinderen zouden moeten horen als basis voor hun verdere leven.
Lees meer...
 
Kinderen van God bidden met Maria
Rozenkransboekje voor kinderenDe teksten zijn speciaal geschreven voor kinderen (vanaf ca. 8 jaar), maar ook geschikt voor jongeren en volwassenen die nog niet zo bekend zijn met het bidden van de rozenkrans. Er is een duidelijke uitleg over het bidden van de rozenkrans. Bij elk van de 20 geheimen is een kort stukje uit de bijbel, een gebed en bijpassende ikoon-foto's.
Lees meer...
 
Deugden in het gezin
Deugden in het GezinEr zijn enkele kleine deugden die geen uitbundige bewondering wekken, maar als ze ontbreken worden de verhoudingen tussen de mensen dusdanig gespannen, moeizaam en zelfs stormachtig, dat dit soms rampzalige gevolgen heeft.
Lees meer...
 
Voorbereiding op de puberteit
Voorbereiding op de puberteitDit boek beschrijft en bestudeert de kenmerken van de puberteit en de meest lastige vragen, die hedendaagse tieners op hun ouders afvuren om hun normen ter discussie te stellen.
Lees meer...
 
Ik ga mee naar de kerk
Ik ga mee naar de kerkVoor jonge kinderen is het vaak moeilijk te begrijpen wat er allemaal in de kerk gebeurt...
Lees meer...
 
Wie heeft God verzonnen?
Wie heeft God verzonnen?Praktische tips bij het beantwoorden van moeilijke geloofsvragen van kinderen die willen weten wat de antwoorden van het geloof zijn.
Lees meer...
 
Het grote deugdenboek
Het grote deugdenboekDit is de Nederlandse vertaling van ‘The family virtues guide’, te bestellen via Samuel. Het Virtues Project is opgericht in 1991 door drie bezorgde mensen die 'iets' wilden doen tegen het toenemende geweld in gezinnen, onder jongeren op scholen en in het algemeen.
Lees meer...
 
Maar wie is God?
Maar wie is God?Waarom leef ik? Waarom ga ik dood? Waarom ben ik 'ik'? Als kind vraag je je van alles af. Over de wereld om je heen, over het leven op aarde, de dood, over God. Niet op ál je vragen krijg je een antwoord, maar vragen stellen helpt je wel op weg!
Lees meer...
 
The family virtues guide
The family virtues guideHet Virtues Project is opgericht in 1991 door drie bezorgde mensen die 'iets' wilden doen tegen het toenemende geweld in gezinnen, onder jongeren op scholen en in het algemeen.
Lees meer...
 
Haal het beste uit je kind en jezelf
Haal het beste uit je kind en jezelfJe krijgt een kind en ineens ben je ouder. Maar hoe voed je een kind op? Als moeder past Annelies Wiersma de deugdentheorie van Linda Kavelin Popov toe in de opvoeding van haar zoon.
Lees meer...
 
De kracht van biddende ouders
De kracht van biddende oudersVan de schrijfster van ‘De kracht van de biddende vrouw’ en ‘De kracht van de biddende man’. Hoe kunnen we bidden voor onze kinderen, ook als het niet altijd gaat zoals wij dat hopen. Dit boekje geeft bemoediging hoe we kracht kunnen putten uit het gebed.
Lees meer...
 
Samen onderweg naar Bethlehem
Samen onderweg naar BethlehemEen bijzonder Adventsdagboekje voor het hele gezin (v.a. 6 jaar). Iedere dag vertelt een belangrijke bijbelse persoon je op boeiende wijze iets over zijn/haar leven.
Lees meer...
 
365 tips voor vaders en moeders
365 tips voor vaders en moedersOuderschap: een baan voor het leven. Korte, wijze en humoristische uitspraken over kinderen en opvoeding. Om samen over te lachen en te denken.
Lees meer...
 
Mijn kind online
Mijn kind onlineHoe zorg je dat kinderen zorgeloos en veilig kunnen internetten? Door betrokken te zijn bij wat ze doen. Geen enkele ouder stuurt zijn kinderen zomaar de straat op, de grote stad in. Je vertelt ze wat ze daar kunnen verwachten, wat leuk is en wat niet, wat wel mag en wat niet. En in het begin blijf je er een beetje bij. Hetzelfde zou eigenlijk voor Internet moeten gelden. Maar dan moet je natuurlijk wel weten waar het over gaat...
Lees meer...
 
Lach niet, 101 vragen die kinderen stellen over God en Bijbel
Lach niet, 101 vragen die kinderen stellen over God en de bijbelKinderen stellen de meest verbazingwekkende vragen over God. Dit boek helpt zowel kinderen als ouders in het vinden van goede bijbelse antwoorden op 101 echt door kinderen gestelde vragen.
Lees meer...
 
De gouden regels van de opvoeding
De Gouden Regels van de opvoeding99 basisregels voor opvoeders ... waarmee ouders én kinderen weten waaraan ze toe zijn. Zo reiken ouders hun kinderen een levenshouding en instelling aan, waarvan ze een leven lang plezier hebben. Opvoeden is gemakkelijker dan je denkt. Tenminste, als je je aan een paar eenvoudige regels houdt.
Lees meer...
 
Lieve meneer God
Lieve meneer GodEen kostelijke verzameling kinderbriefjes met vragen, wensen, klachten en suggesties voor God.
Lees meer...
 
En als we nou gewoon weer eens gingen opvoeden
En als we nou weer eens gewoon gingen opvoedenHet onbehagen over het gedrag van de jeugd groeit. Vandalisme. Druggebruik. Zinloos geweld. Alcoholgebruik. Spijbelen. Drop-out verschijnselen. Hooliganisme. Pesten.
Lees meer...
 
Character building: a guide for parents and teachers
Character buildingDe deugden zijn de bouwstenen voor een goede opvoeding en een gelukkig leven. Hoe leer je je kinderen eigenschappen aan zoals sterkte, optimisme, verantwoordelijkheid, netheid, geduld, rechtvaardigheid, flexibiliteit, gehoorzaamheid, moed, bescheidenheid, eenvoud?
Lees meer...
 
Vet veilig internet!
Vet veilig internet!Vet Veilig Internet! gaat over de tieners van nu. Over de diepe kloof tussen de virtuele wereld van tieners en hun opvoeders. En over het feit dat die kloof heel goed gedicht kan worden. U krijgt handvatten om uw tieners te beschermen tegen de nare kant van de cyberwereld. Checklisten voor leerkrachten en ouders. Tips van leerkrachten en jongeren. Hoe u een internetprotocol kunt maken. Thuisafspraken. Concreet en praktisch!
Lees meer...
 
Compass: a handbook on parental leadership
Compass: a handbook on parental leadershipDit boek geeft een praktische en overtuigende visie op de opvoeding van je kinderen. Het kompas van een gelukkig leven is de vorming van een goed karakter bij je kinderen. Dit is gebouwd op vijf pijlers die zijn afgeleid van de klassieke deugden: sterkte, verantwoordelijkheid oordeelsvermogen, zelfbeheersing en naastenliefde. Het boek staat boordevol praktische tips hoe je dit als ouders in de praktijk kunt brengen.
Lees meer...
 
Ons dagelijks brood
Ons dagelijks BroodHet boek ‘Ons Dagelijks Brood’ is een gezinsboek dat ouders en kinderen helpt om thuis op een praktische en aantrekkelijke manier met het geloof bezig te zijn. Het gezinsboek helpt ouders en kinderen om het geloof thuis een plaats te geven. Het is daarom een handige hulp in de geloofsopvoeding.
Lees meer...
 

Facebook fanpage

Ontwerp en implementatie door iMoose Een website van IHGO en Katholiek Nieuwsbladinfo@katholiekgezin.nl
Deze website maakt gebruik van • Joomla Open Source CMSJoomlaShack Simplicity templateVirtueMart webwinkel
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates by Compass Design