Brechje
Houston Afdrukken E-mail
Transport in AmerikaHet bevalt ons prima in Houston. Het is lekker warm, dagelijks ruim boven de dertig graden, en als dat een tikkie ondragelijk wordt gaan we ergens binnen zitten waar de airco alles minstens tien graden afkoelt. De Amerikanen zijn bijzonder aardig en heten je welgemeend “welcome in the United States of America” als het Europese bankpasje dienst weigert bij het afrekenen.
Lees meer...
 
Todo list Afdrukken E-mail
Real Estate in Houston (foto: Euthman)Als u dit stukje leest, zit ik in Houston in de VS. Waarschijnlijk loop ik op dit moment achter een makelaar aan een Amerikaans huis binnen bij een buiten temperatuur waarvan de mussen van het dak vallen. We gaan acht huurhuizen bekijken en aan het eind van vrijdag 21 juli moeten Edwin en ik besluiten welke we nemen. Da’s nog een hele puzzel, want of-ie 3½ of 4½ bad­ka­mers heeft kan me niet schelen, maar wel of de verbinding met school handig is en of het een beetje gezellig te krijgen is met die balzalen van kamers. Da’s voor dan, nu zitten we nog midden in de drukte.
Lees meer...
 
Verhuizing Afdrukken E-mail
Houston, here we come!Net als Cecile vraagt: “Zeg, gaan we nog naar Houston verhuizen?” gaat de telefoon. Het is Edwin vanaf z’n werk. “Ik heb m’n baas gesproken, het is definitief: we gaan voor twee jaar naar de VS”. “Joepie”, zeg ik zachtjes.
Lees meer...
 
Straaljager Afdrukken E-mail
StraaljagerDoor een speling van het lot was ik laatst bij een charismatische bijeenkomst in België. Er was aanbidding, biechtgelegenheid en een priester las een mooie overweging uit de Bijbel. Er werd samen gezongen en teamleden ontvingen woorden van kennis.
Lees meer...
 
Mol Afdrukken E-mail
MolAls ik in het hiernamaals wordt afgerekend op mijn naastenliefde, kom ik er vast niet best van af. Deze week heb ik diep in mijn hart namelijk flink gefoeterd op onze achterbuurman. Zijn tuin grenst aan die van ons en voor de tweede keer in twee jaar tijd komen er vanuit zijn tuin mollen onder de heg naar onze tuin gegraven om daar een groot maanlandschap van molshopen te creëren.
Lees meer...
 
Ware Jacob Afdrukken E-mail
Welke roeping?Door een van de initiatiefneemsters van de website www.purewomanhood.nl werd ik gemaild met de vraag of ik een keer wilde schrijven voor hun gastrubriek. Het onderwerp? “Doe maar wat God je ingeeft.” Purewomanhood is een site voor en door jonge gelovige katholieke vrouwen over zuiverheid, relaties en vriendschap.
Lees meer...
 
Geloof Afdrukken E-mail
Zegen dit kindMet onze dochter is het nog niet goed… Tja, dan ben je ingehuurd om hier gezellige columns te schrijven over je gezinsleven, maar het is niet altijd rozengeur en maneschijn.
Lees meer...
 
Luc Afdrukken E-mail
TomaatjeToen Denise vorig jaar nog in groep 7 zat, kwam Luc naast haar zitten. Dat was niet omdat ze zulke dikke maatjes waren, maar omdat het moest van de juf. Luc is al sinds mensenheugenis de grootste relschopper van de klas. Omdat Denise op school doorgaans heel rustig is en aandachtig haar werk doet, verwachtte juf dat Luc wat braver zou worden.
Lees meer...
 
Jim Afdrukken E-mail
Jim, ga je mee naar de aanbiddingsavond?Bij de doop van Anna, het meisje dat met Pasen gedoopt is in onze parochie, was Jim aanwezig. Anna had hem leren kennen op straat tijdens het uitlaten van haar hondje. Jim is een jongen van zestien jaar, uit huis geplaatst met een dramatisch verhaal. Hij is niet gedoopt en heeft geen enkele gelovige achtergrond.
Lees meer...
 
Regen Afdrukken E-mail
RegenYes, grote vakantie in de regen! Na een ochtendje hebben Cecile, Chiara en Denise het helemaal gehad: “Wat gaan we doe-oen?” vragen ze, “We vervelen ons...”. Gelukkig woont de familie Rijkers bij ons in de stad. U weet wel, het gezin van Henk Rijkers, de hoofdredacteur van het Katholiek Nieuwsblad. Zijn kinderen zijn ongeveer even oud als die van ons en bovendien kunnen ze het goed vinden met elkaar.
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 Volgende > Einde >>

Resultaten 1 - 109 van 112

Facebook fanpage

Ontwerp en implementatie door iMoose Een website van IHGO en Katholiek Nieuwsbladinfo@katholiekgezin.nl
Deze website maakt gebruik van • Joomla Open Source CMSJoomlaShack Simplicity templateVirtueMart webwinkel
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates by Compass Design