Ons Dagelijks Brood - Gezinsboeken
 
Brechje
Priester Afdrukken E-mail
Goede priesters“Ik ben helaas geen kapitein van een cruiseschip die u allen zo comfortabel mogelijk de hemel in loodst”, sprak onze parochiepriester vanmorgen. “De weg naar de eeuwigheid gaat via de gehoorzaamheid aan Gods wil. De weg naar de dood via de zonde. Het is mijn verantwoordelijkheid om u daarop te wijzen en te zorgen voor uw zielenheil.”
Lees meer...
 
Liefde & Waarheid Afdrukken E-mail
Pray to end Abortion“De Kerk bestaat om te evangeliseren” zei Paus Paulus VI. Aan het eind van elke zondagsmis stuurt Father Christopher, onze jonge parochiepriester, zijn parochianen dan ook enthousiast op evangelisatiemissie. Hij hamert erop dat we de wereld ingaan en met ‘daden en woorden’ getuigen van ons geloof. Kortom: nou allemaal de kerk uit, ga op weg, open je mond om Christus te verkondigen en haal die handen uit je zakken om wat te doen!
Lees meer...
 
Parochie Afdrukken E-mail
Happy churchHet leven hier in Houston is natuurlijk geen ‘hemel op aarde’, zeker niet na Harvey. Maar, qua parochie komen we toch een eind in de buurt! Om eerlijk te zijn: ik zit soms met tranen in mijn ogen in de mis: dat een parochie zo’n gemeenschap kan zijn, waar Christus helemaal centraal staat, in een land dat net zo rijk en modern is als dat van ons, hoe is het mogelijk?
Lees meer...
 
Harvey Afdrukken E-mail
Orkaan Harvey“Rare jongens, die Amerikanen”, dacht ik afgelopen woensdagavond nog uiterst naïef bij de Walmart: meerdere mensen hadden hun kar tot de nok toe gevuld met flesjes water.
Lees meer...
 
Houston Afdrukken E-mail
Transport in AmerikaHet bevalt ons prima in Houston. Het is lekker warm, dagelijks ruim boven de dertig graden, en als dat een tikkie ondragelijk wordt gaan we ergens binnen zitten waar de airco alles minstens tien graden afkoelt. De Amerikanen zijn bijzonder aardig en heten je welgemeend “welcome in the United States of America” als het Europese bankpasje dienst weigert bij het afrekenen.
Lees meer...
 
Todo list Afdrukken E-mail
Real Estate in Houston (foto: Euthman)Als u dit stukje leest, zit ik in Houston in de VS. Waarschijnlijk loop ik op dit moment achter een makelaar aan een Amerikaans huis binnen bij een buiten temperatuur waarvan de mussen van het dak vallen. We gaan acht huurhuizen bekijken en aan het eind van vrijdag 21 juli moeten Edwin en ik besluiten welke we nemen. Da’s nog een hele puzzel, want of-ie 3½ of 4½ bad­ka­mers heeft kan me niet schelen, maar wel of de verbinding met school handig is en of het een beetje gezellig te krijgen is met die balzalen van kamers. Da’s voor dan, nu zitten we nog midden in de drukte.
Lees meer...
 
Verhuizing Afdrukken E-mail
Houston, here we come!Net als Cecile vraagt: “Zeg, gaan we nog naar Houston verhuizen?” gaat de telefoon. Het is Edwin vanaf z’n werk. “Ik heb m’n baas gesproken, het is definitief: we gaan voor twee jaar naar de VS”. “Joepie”, zeg ik zachtjes.
Lees meer...
 
Straaljager Afdrukken E-mail
StraaljagerDoor een speling van het lot was ik laatst bij een charismatische bijeenkomst in België. Er was aanbidding, biechtgelegenheid en een priester las een mooie overweging uit de Bijbel. Er werd samen gezongen en teamleden ontvingen woorden van kennis.
Lees meer...
 
Mol Afdrukken E-mail
MolAls ik in het hiernamaals wordt afgerekend op mijn naastenliefde, kom ik er vast niet best van af. Deze week heb ik diep in mijn hart namelijk flink gefoeterd op onze achterbuurman. Zijn tuin grenst aan die van ons en voor de tweede keer in twee jaar tijd komen er vanuit zijn tuin mollen onder de heg naar onze tuin gegraven om daar een groot maanlandschap van molshopen te creëren.
Lees meer...
 
Ware Jacob Afdrukken E-mail
Welke roeping?Door een van de initiatiefneemsters van de website www.purewomanhood.nl werd ik gemaild met de vraag of ik een keer wilde schrijven voor hun gastrubriek. Het onderwerp? “Doe maar wat God je ingeeft.” Purewomanhood is een site voor en door jonge gelovige katholieke vrouwen over zuiverheid, relaties en vriendschap.
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 Volgende > Einde >>

Resultaten 1 - 109 van 116

Facebook fanpage

Ontwerp en implementatie door iMoose Een website van IHGO en Katholiek Nieuwsbladinfo@katholiekgezin.nl
Deze website maakt gebruik van • Joomla Open Source CMSJoomlaShack Simplicity templateVirtueMart webwinkel
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates by Compass Design